Grillning och Greenpeace

Gammeldags plättpanna Gammeldags plättpanna

Grillning har jag inte varit fötjust i. Inte nu heller. Ingen har tydligen tänkt på att det används kol vid grillning och ved vid lägerbrasor. All eldning förstör ozonskiktet. Jag tänker på hur Greenpeace kämpar för vår planet, Greenpeace, kolgruvorna och vad tjeckien ska använda kolet till. Även de små eldarna förstör, många bäckar små blir till en stor sjö. Hjälp vår planet, sluta grilla och elda, det finns de som är tvungna att elda, varför ska då folk sitta och leka på sina altaner eller var de är. 
Dessutom förstår jag inte att de tycker det är angenämt att äta detta ofta brända kött som också är canserframkallande enligt forskare. Laga mat är roligt och när jag har ett bekvämt kök då gör jag mig inte besvär med att laga mat ute men jag sitter gärna ute och äter. Lite omständigare är det att packa en cykelkorg med färdiglagad mat i en kylväska och cykla iväg någonstans och äta men då behövs mera tid och när jag cyklat mig varm behövs ingen varm mat. Kalla plättar med sylt och grädde eller fläskpannkaka t.e.x. är gott.
Det kanske är för ledsamt att rengöra spisen, ugnen eller micron efter matlagningen eftersom det ska ske ute i en grill, mmm...  deras grillar ser väl hemska ut. Det finns elgrillar, det kan jag tänka mig att använda om maten inte bränns.
Om alla slutade med allt onödigt som förstör miljön då kanske nötdjuren inte behöver minskas i antal eftersom de släpper ut metangas, ni som använder kol vid grillning går emot er själva, köttdjurens antal bör då minskas på grund av er, ni vill ha kött. Spar på miljön, använd elgrill.

Hos Prylpelle.se kan du köpa roliga grillförkläde och LED värmeljus m.m. för 99 kr

Spar på elen.
På Fyndvaruhuset kan du hitta en LED läslampa att fästa på boken, 39 kr. Klicka sen på rubriken Sport och fritid

Grillbestick, grillspett, set och tillbehör, glasburkar med lock m.m.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-
https://amzn.to/3hNdBqf