Termostat Minus 46 grader

Det är underligt att det ska vara på det här viset. Kallt-varmt-kallt-varmt hela tiden, just nu blåser det kall luft, högst 18 grader in i lägenheten genom friskluftventilen så jag blir kall om jag sitter stilla sen slår värmen på så att jag svettas för att jag tagit på mig för att inte frysa. Termostat är värdelöst det ska vara en jämn temperatur hela tiden. Jag får ha ett eget konvektorelement som slår på när det blir för kallt, en till termostat alltså, mm... annars är det härligt med kylan det hör till vinern. En gång var det nästan minus 46 grader en natt på Småländska höglandet, lokalt, 300 meter över havet och då var jag ute och åkte bil, det var farligt om det hade hänt något, jag blev stel på några minuter i bara jeans, mockajacka och tröja. Det är inte nödvändigt att vara i Norrland för att uppleva kylan minus 46 grader, det var också nästan 3 meter snö senare den vintern 1978 och översvämning på våren.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-
https://amzn.to/3hNdBqf