Hjärnan och melatonin 

Om kor mjölkas när det är mörkt ute då är det melatonin i mjölken, ni vet det där ämnet som bildas i vår kropp när det börjar skymma och sen blir vi trötta, detta läste jag i Vetenskapens Värld för länge sen. Alltså bör mjölkprodukter intas på kvällen i varje fall på vinterhalvåret. Och dessutom kan melatonin endast sovas bort och om man inte gör det då skadas hjärncellerna på ett liknande sätt som vid hjärnskakning, det har jag också läst någonstans. Så det är väldigt viktigt att sova minst 7 - 8 timmar per natt också det har jag läst någonstans. I övrigt är mjölkprodukter nyttigt man ska väl bara akta sig för att bälja i sig typ 1 liter fet mjölk  varje kväll antar jag, det kan ju annars bli inflammation men filmjölk går bra sa dom på TV.
Snart lägger sig isen på Vättern sa dom just på TV, bara kylan fortsätter. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-
https://amzn.to/3hNdBqf